Loma ja Rodos

Kesäloma vietetty, nautittu ja ladatta akkuja syksyyn. Vietin lomani ystäväni kanssa Välimeren ilmastosta nauttien Rodoksella, Kreikassa.

Ranta -ja kaupunkiloma

Hotellin valinta ja sijainti määrittävät paljon matkan luonnetta. Vietimme loman aivan meren rannassa Rodoksen pohjois-kärjessä, kävelymatkan päässä Rodoksen kaupungin keskustasta. Saari on vuoristoinen, joten suosittelen nousemaan jollekin huipulle nähdäksesi upeita maisemia. Merellä vietimme yhden päivän, näimme saaristoa ja kävimme mm. Lindoksella, joka on pieni idyllinen saari itärannikolla.

Rodoksella pystyt yhdistämään siis kaupunkiloman ja rantaloman aktiviteetit, sillä Rodoksen kaupungista löytyy hyvin vaateliikkeitä (mm. Zara,H&M, Bershka, Stradivarius, Mango). Viimeistään lentokentällä huomaat matkatavaroiden painorajoitusten ylittyessä, että kaupungin tarjonta vastasi odotuksiasi ja ehkä jopa vähän ylitti ne. Leveällä hymyllä selvittiin.

 Kävelimme useina päivinä eri rannoille. Olihan tämä sporttiloma, mitä sitä kiertelemään. Yhtenä päivänä saimme puolimaratonin kilometrit päivän kävely saldoksi. Tätä ei tietenkään oltu suunniteltu, sillä jalassa oli flip-flopit, vesi loppui jo meno matkalla ja jotenkin sitä unohti, että vielä pitää jaksaa kotiinkin päin.

Lenkkeilin lähes päivittäin aamulenkkejä ”viileämpään” aikaan, kun lämpötila oli vähän alle 30 astetta. Rodoksella siis lämpö on taattu ja ylsi matkamme aikana (ihanaan) 41:een asteeseen! Suorastaan houkutus oli käydä hotellin kylmäksi ilmastoidulla salilla välillä nostelemassa painoja. Lomalla treeni oli kuiten pääasiassa palauttavaa, aamulenkkejä hölkäten ja toiminnallista omankehopaino treeniä.

Jälkiruokaa kaivatessasi suosittelen suuntaamaan suosittuun Ice Art jäätelö-ja vohvelibaariin. Suorastaan suloinen paikka!
Viimeisellä viikolla löysimme myös kivan Villa Di Mare terassiravintola- ja allasalue kompleksin, joka on vapaassa käytössä kaikille terassin asiakkaille. Lautasella pinaatti-superfood salaattiannos.
Tässä kreikkalaista ruokaa: Gemista eli riisillä, yrteillä, vihanneksilla ja juustolla täytettyjä tomaatteja tai paprikoita. Voin suositella!

Loma vapauttaa ajatukset

Nautin lomalla suunnattomasti siitä, että voin jättää puhelimen lentotilaan hotellihuoneeseen enkä tarvitse edes kelloa ranteessa aikatauluttamaan menemistäni. Lomalla sitä huomaa jalostavansa ajatuksiaan ja unelmiaan uudelle tasolle, kun sitä pohtii asioita ääneen toiselle, samalla kun kääntää kylkeä aurinkotuolissa. Ah, miten terapeuttista!

Lomakohde ei tee lomaa. Loman teet sinä itse!

Nautitaan siis kesästä, annetaan mielen levätä ja liikutaan kehoa kuunnellen!

Mikäli kaipaat syksyksi personal training- tai pienryhmävalmennusta niin toimi nopeasti, viimeisiä ilta-aikoja viedään!

Xoxo Marjo

Arkiwellness on treeni-ja hyvinvointiblogi.

www.facebook.com/arkiwellness /Instagram: @marjopietila

 

Yksi vastaus artikkeliiin “Loma ja Rodos

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s